Je eigen huis-tuin-en-keuken-bom

De wereld lijkt wel in brand te staan; Oost-Oekraïne, ISIS, Charlie Hebdo. Je zou bijna verlangen naar de komkommertijd. Om je te beschermen tegen dit geweld schrijft Verrekijkers deze editie een nieuw recept voor. Eentje die niet geschikt is om op te eten, maar waarmee je jezelf kan verdedigen. Je moet nu eenmaal je mannetje kunnen staan. Vandaag maken we een heuse huis-tuin-en-keuken-bom.

Je kunt uit protest met een spandoek met rijmende slogan de straat op, je kop in het zand steken, verhuizen naar een onbewoond tropisch eiland en daar de storm uitzitten. Of het heft in eigen handen nemen, met eigen veiligheidsmaatregelen. Kruist een terrorist jouw pad? Geen probleem. Vraag hem even om te wachten, zoek de dichtstbijzijnde keuken op en geef hem een koekje van eigen deeg.

recept_werkwijze

De werkwijze van het Recept met Respect

Ingrediënten voor eenmalige bescherming

Een lege fles van anderhalve of twee liter, kraanwater, wc-ontstopper (het liefst in de vorm van korrels) en zilverpapier.

Bereiding

Vul de lege fles met ongeveer dertig centiliter water en giet daarna de wc-ontstopper erbij.

Als je korrels gebruikt, zorg er dan voor dat ze niet boven het water uitkomen.

Neem het zilverpapier en rol hiermee kleine staafjes die je in de fles kan steken. Steek vijf van die staafjes in de fles en draai de dop toe.

Schud even met de fles en zorg dat je daarna voldoende afstand neemt (minstens een paar meter). Kijk toe hoe de fles uit elkaar knalt.

Let op: deze ‘veiligheidsmaatregel’ voer je uit op je eigen verantwoordelijkheid.

© 2015 – Verrekijkers Magazine  Lizet van de Kamp (tekst), Karen Devroe (illustraties)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *