Goed nieuws over tijgers, wapens en schone energie

Positief nieuwsHoeveel slecht nieuws las jij vandaag op het internet? We studeren op goede scholen en wonen in veilige straten. Vanuit onze zetel in ons warme huis raken we ervan overtuigd: de mensheid is verloren. Maar er is ook goed nieuws te melden! Verrekijkers brengt jou elke woensdag een dosis positief nieuws!

Door: Bijou van der Borst

Minder wapens
De Duitse bondskanselier Angela Merkel legt de wapenhandel met Saudi Arabië voorlopig stil, meldt de NOS. Misschien juichen we kort om het leiderschap van Merkel. De vraag is namelijk hoelang de wapenstop duurt. Ook is het nog onduidelijk of Frankrijk en de VS volgen. Het Waalse gewest liet al weten de wapenwedloop niet te stoppen, volgens De Morgen. Dit viel te verwachten aangezien Saudi Arabië vorig jaar met hun strijdmiddelen de Waalse kassa 190.6 miljoen euro opleverde. De discussie over wapenexport naar Saudi Arabië ontstond nadat bekend werd dat de kritische journalist Jamal Khashoggi om het leven was gekomen tijdens een bezoek aan het Saudische consulaat in Turkije. 

Meer tijgers
Het aantal tijgers in Nepal is bijna verdubbeld, meldt het WNF. In 2009 telden onderzoekers 121 tijgers in de bossen. Ondertussen leven er 121 tijgers in het land. Dankzij de politieke toewijding van het land, is de Nepal de eerste die de doelstellingen van TX2 (het wereldwijde tijgerprogramma) haalt. Ook innovatieve methodes en instrumenten helpen hierbij. 

Photo by Joshua Lee on Unsplash

Photo by Joshua Lee on Unsplash

Minder malaria
We zijn het gevecht tegen Malaria aan het winnen. Sinds 2000 is het percentage van mensen dat sterft aan malaria met 60% gedaald, juicht The Global Fund. De ziekte houdt huis in 91 landen wereldwijd. Malaria verspreidt zich via muggen. In 2016 maakte malaria 445.000 dodelijke slachtoffers, waarvan 90% in de Afrikaanse gebied onder de Sahara woont. Vooral zwangere vrouwen en kinderen zijn gevoelig voor de ziekte door hun zwakkere immuunsysteem.

Meer steun van Bill Gates
Vorige week bezocht Bill Gates de Europese Commissie. Hoewel velen dit als positief nieuws zien, is dit niet het belangrijkste. De medeoprichter van Microsoft zette zijn handtekening onder de oprichting van Breakthrough Energy Europe (BEE). Met dit initiatief zetten Gates en de Commissie zich in om bedrijven te helpen radicaal nieuwe schone energietechnologieën te ontwikkelen en op de markt te brengen. De 100 miljoen euro in het fonds moet kapitaalmarkten en investeerders overtuigen dat de overgang naar een schone economie onvermijdelijk is.

Thomas Hafeneth on Unsplash

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *